18 Eylül 2010 Cumartesi

Ateşle Oynayan Kız



Steig Larsson'un "Ejderha Dövmeli Kız" olarak çevrilen kitabının devam kitabı "Ateşle Oynayan Kız". Kitabın ismi yine ingilizce isminden (The Girl Who Played With Fire) aynen çevrilmiş. Lisbeth Salander bu devam kitabında hem gerçekten ateşle oynayıp bir arabayı ateşe veriyor hem de yine minicik boyuna rağmen dev gibi kötü adamlarla karşı karşıya geliyor.


Devam kitaplarına ve filmlerine karşı önyargılı olduğumdan mı bilmiyorum ama ben bu kitabı ilki kadar beğenmedim. Kitap Lisbeth'in geçmişinden taşıdığı sorunu ve sırrı açıklıyor, Mikael'e aşık olduktan sonra yaşadığı değişimleri anlatıyor. Ama bu defa katili ararken en azından kimlerin katil olmadığını net olarak biliyordum. Kitabın sonunda yaşanan olaylarda kimin ölüp kimin hayatta kalacağı da belliydi, sadece nasıl olacağını merakla okudum.

Serinin bir de üçüncü kitabı var o yüzden ilk kitabı okuyanlar mutlaka bu ikinci kitabı da okuyacaktır ama ilkindeki kadar heyecan ve gizem bekleyerek okursanız hayal kırıklığına uğrayabilirsiniz.

10 yorum:

www.macerakitabim.com dedi ki...

Aslıcım,
Uzun zamandır bekliyorum yazmanı...Ben çıkmaz hemen aldım kitabı ve bir solukta okudum bitirdim.İlk kitapdan daha çok beğendim ben bu kitabı nedense..Belki Lisbeth'i tanıdım diyedir:) bakalım 3.kitapda ne düşüneceğiz?
Sevgiler

Aslı dedi ki...

Merhaba Özlem, aslında ağustos başında aldım kitabı, 2 gün okuduktan sonra son 100 sayfalık bölümden önce 1 haftalık bir ara vermek zorunda kaldım. Acaba o tatil aralığı mı beni kitaptan kopardı bilmiyorum... Ama genel olarak bir sonraki adımını tahmin edebildiğim kitaplardan pek hoşlanmıyorum... Yine de Lisbeth kesinlikle şimdiye kadar en sevdiğim kahramanlardan! 3. kitabı ben de çok merak ediyorum, bakalım sırada neler var:)

Adsız dedi ki...

Genel olarak yorumlar ikinci kitabın daha güzel olduğu yönünde.Ben de aldım fakat henüz okuyamadım.Meraktayım.Bugün de Ejderha Dövmeli Kız'ı izleyeceğim( kesin kitap daha güzeldir)Ama Lisbeth'i canlandıran oyuncunun performansını merak ediyorum doğrusu.Ayrıca Açlık Oyunları serisini okudunuz mu bilmiyorum ama o seriyi atlamayın derim.Pegasus Yayınları bu iki seriyle patlama yaptı sanırım:)

Aslı dedi ki...

Gizem, gerçekten de bir tek ben ilk kitabı ikinciden daha çok beğenmişim galiba:)) Bakalım sen nasıl bulacaksın?

Filme ilk başta ben de biraz mesafeli durdum, özellikle Lisbeth'i canlandıran oyuncunun hiç de 15 yaşında gibi durmaması tam tersine 30 yaşında bir kadın gibi görünmesi, Mikael'in çok tosun olması çok gözüme battı ama şimdi filmin fotoğraflarına baka baka Lisbeth'e gözüm alıştı. Mikael'i de kabul edeceğiz artık ne yapalım:)) Filmi sevecek misin merak ediyorum, benim izlediğim ilk İsveç filmi olacak herhalde.

Açlık oyunlarına da şimdi bakıyorum, evde okunmak için sıra bekleyen 50'ye yakın kitap var, o yüzden raflara fazla yaklaşmamaya çalışıyorum:))

Zeynep'in Evi dedi ki...

ayyyh böyle bir blogdan haberim yoktu ki benimm..çok sevndim:)

Aslı dedi ki...

Ben de seni burada gördüğüme çok sevindim:)

modafobik dedi ki...

Aslı Ablacım ya başlamayı düşünüyorum amaa bilmiyorum şu aralar epey yoğunum kafa dağıtcak bişiler arıyorum bu kitap uygun mudur ki şuan için :) ?

Aslı dedi ki...

Modafobik, canım amaç kafa dağıtmaksa hemen al Ejderha Dövmeli Kız'ı başla derim. Üstelik kafanı dağıtırken İsveç ve İsveç'te kadın olarak yaşamak konusunda da farkına bile varmadan fikir edinmiş olacaksın:)

CherrybLossomgirL dedi ki...

şimdi bu pazarlama dehası ile ateşle oynayan kız - ejderha dövmeli kız gibi isimler veriyorlar ya kitaplara uyuz oluyorum. yani bildiğim kadarı ile kitabın orjinal adı farklı olmalıydı.filmi izledim ama bakalım belki 2. kitabı okurum :)

saol paylaşım için

Aslı dedi ki...

CherrybLossomgilrL, isimlerine ben de sinir oluyorum!! Ejderha Dövmeli Kız ile ilgili yazımda orijinal isimlerinden ve nasıl çevrildiğinden bahsetmiştim, hiç alakası yok maalesef... Filmini henüz izlemedim, son filmden sonra izlemeyi düşünüyorum şimdilik. Filmdeki yüzlerle hayalimdekiler karışsın istemiyorum:)